Nikotiinipussit arvostelu - hyvästi tupakka?

 

Tässä pieni kevennys, ilman mitään jeesustelua tai fanaattista uskonnollisuutta. Puhutaan nikotiinista, tupakasta, nuuskasta ja nikotiinikorvaushoitotuotteista. Tupakka tappaa. Tupakointi on hengenvaarallista. Nuuska kuulemma on vähemmän haitallista, mutta saattaa sekin aiheuttaa suusyöpää ja muita ongelmia. Nikotiini ei ole tupakan tappava ainesosa, mutta sanotaan, että se on koukuttavampaa kuin heroiini. Nyt kun elämme maailmassa, jossa ihmiset tulevat aina olemaan koukussa nikotiiniin, eikö ole vain järkevää vähentää haittoja? Jos ihmiset voivat vaihtaa hengenvaarallisen tupakoinnin vähemmän haitalliseen tapaan, eikö se ole vain voitto?

Apteekeissa ja ruokakaupoissa myydää nikotiinipurukumia, suihkeita, tabletteja, laastareita ja nyt uutuutena näitä Zonnic nikotiinipusseja. Jokainen tupakoitsija tietää, että varsinkin purukumilla voi sinnitellä sen savuttoman lennon tai jopa viikonlopun yli polttamatta. Jos on lopettanut, se auttaa kyllä vieroitusoireisiin. Mutta nämä apteekin nikotiinipussit, niitä ei voi alkuunkaan verrata nuuskaan. Todella ohut tyyny, ei mitään makua, ei sitä ihanaa kirvelevää poltetta siellä huulessa, jonka saa nuuskaasta.

Ei niin Nikotiinipussit.comin pussien kanssa. Oikean merkin kun löytää, niin poraava tunne huulessa on taattu, makuja löytyy laidasta laitaan ja nikotiinia näissä on se sallittu 4mg per tyyny, joka nyt on parempi kuin ei mitään, tähän on vain tyydyttävä. Jos on nuuskannut tai polttanut, niin näillä tyynyillä pääsee tuosta hengenvaarallisesta tavasta eroon, ainakin oman kokemukseni mukaan. Mysteeri on, miksi näitä ei myydä ruokakaupassa?

Nikotiinipussit.comin löysin mainosten kautta, tilailin sieltä tornikaupalla pusseja, kunnes löysin huomattavasti halvemmat Pussit.comin ja Nicofy.fin. Hinnat näissä vaihtelevat reilusta kolmesta tarjouseurosta lähemmäksi kuutta euroa ja purkin koon kanssa kannattaa olla tarkkana hintoja vertailtaessa, toiset kun sisältävät 20 pussia ja toiset peräti 30.Maistelin tuolta vähän joka lajia. Hedelmäkarkin makuiset pussit hylkäsin oitis, niistä ei saanut kunnollista porausta, ihanaa kihelmöintiä ikenen alle. Päädyin raikkaampiin menthol- ja minttumakuihin. Näistä mainittakoon FreezeReaper, joka ainakin alkuun kirveli kunnolla. Denssin lupailtiin olevan poraavin uutuus ikinä, joten testiin meni. Maku oli välittömästi tuttu - aivan kuin Odens, jolloin ymmärsin sanaleikin. Denssin pussi on tuhti, maku muistuttaa todella paljon aitoa nuuskaa, huulituntuma on hyvä ja tämä kuivahko pussi säilyttää makunsa ja tunteen omissa testeissä lähemmäs tunnin verran, siinä missä muutamat muut pussit muuttuvat ällöttävän limaisiksi jo parissakymmenessä minuutissa.

Turkinpippuri oli testattava. Kyllä, maistuu juuri sille mitä pitääkin. Polte on aluksi melkoinen, kunnes siihen huuli tottuu. Kirvelee, mutta ei ikävällä tavalla. Pussi kuin pussi, niin jos huuleen ei saa tarpeeksi tunnetta, kannattaa kokeilla tuplana. Omissa testeissä Denssi ja Turkinpippuri tuplana toimii varmasti, varsinkin aamun ensimmäisenä annoksena.

Tervalakua oli pakko maistaa. Pussi on ruskea, eikä vitivalkoinen kuten suurin osa. Maku on terva, lakua tässä ei ole. Tuo sopivasti vaihtelua arkeen, kun välillä kokeilee tätä miedompaa tervalakua. Jos kaipaa överiä poltetta ja kihelmöintiä huuleen, tämä ei ole oikea pussi.

Biitti rasiat ovat tyylikkäitä ja pusseja on peräti 30. Näistä wintergreen maistui amerikkalaiselle rootbeerille, joten ei jatkoon. Kuin hammastahnaa olisi huulessa.

Sen sijaan Biitti eukalyptus selvisi finaaliin. Raikas ja mukava maku, ei överiä poltetta, mutta toimii vaihteluna kun on huuli rasittunut vahvemmista pusseista. Tämä myös säilyttää makunsa varsin pitkään.

Biitti Chilibomb on juuri sitä mitä mainos lupaakin - polttavin, poraavin pussi ikinä. Jos ei muilla pusseilla ole saanut riittävän jykevää huulituntumaa, tällä se on taattu. Tätä menee nykyään joka toinen kerta, miedompi pussi, sitten taas vähän chiliä huuleen.Pussit.comista tilasin Killa Niclar Flash Cold X Mint pusseja, koska hintaa oli vain 3.5€ purkki, tosin vain 20 tyynyä purkissa, mutta selkeästi edullisempaa kuin Nikotiinipussit.comin 5.95€ purkit. Tässä on selvästi enemmän aidon nuuskan makua yhdistettynä raikkaaseen minttuun. Poraus on kohtalainen. Kuitenkin pussi on kosteampi kuin muut ja muuttuu huulessa liian nopeasti iljettävän limaiseksi. Tämä saattaa olla yksilöllistä, mutta ainakin itse olen tykästynyt niihin kuivempiin pusseihin.

Seuraavaksi lähtee testiin Nicofy.fi Snatch Frozen ja Chili, kun kerran tiedän että näistä raikkaista mintuista ja chilistä diggailen. Hintaa 3.89€ purkki, tosin vain 20 pussia per purkki. Kerron miten kävi.


Kommentit

Suositut tekstit