Pimeydestä valoon


"Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä" (Ef. 5:18)

Harkitsin pitkään, kirjoitanko tämän vai en. Olen päättänyt, että en kirjoita Suomi24-foorumille enää sanaakaan. Muutama vuosi sitten kirjoittelin sinne ja kiivailin Mooseksen laista Kristitty.net-nimimerkillä blogiani mainostaen noin 10000 viestin vuosivauhdilla. Palsta on koko Suomen törkylaari, jossa ihmiset nimimerkin takaa purkavat kilpaa pahaa oloaan. Helluntailaisuus-palstalle lähinnä kirjoittelin ja kyseinen palsta on täynnä ihmisiä, jotka ovat fanaattisia, ahdasmielisiä, suvaitsemattomia ja totaalisen sekopäisiä. Mutta niin olin itsekin, siksi nautin sinne kirjoittelusta. Se ei ollut viisasta.

Nyt kun minut on tuolla jälleen mainittu, ajattelin oikaista muutamia minusta esitettyjä täysin valheellisia väittämiä. Ensin ajattelin, että yksi lysti, mutta todellisuudessa tällainen vainoaminen tuntuu pahalta.

Ensinnäkin, olen todellakin entinen viidesläinen luterilainen, olen käynyt sekä Raamattuopiston että Kansanlähetyksen raamattukurssit. Mutta koskaan en ole ollut mikään kabbalisti, en ole koskaan kääntynyt juutalaiseksi, messiaaniseksi juutalaiseksi edes ei voi kääntyä, enkä ole koskaan kuulunut mihinkään muuhun seurakuntaan kuin Suomen evlut-kirkkoon, josta erosin 2016.

Hämeen Messiaaniset on tuolla mainittu, mutta se ei ole seurakunta. Hämeen Messiaaniset oli yhdistys, joka perustettiin lähinnä taloudellisen tuen antamiseksi Jerusalemin Netivyah-seurakunnalle. Olin siinä lyhyen aikaa jäsenenä, kunnes yhdistys lakkautettiin. Missä seurakunnissa ja missä yhteisöissä sitten olen käynyt ja missä käyn nyt, ei kuulu kenellekään, enkä avaudu siitä asiasta.

Koska ystäväni Markku Hernesniemi on tuolla mainittu, oikaisen samantien sen asian, että Markku ei ole minkään seurakunnan johtaja. Myös on hyvin erikoista, että tuolla palstalla esitetään, että ns. messiaaniset eivät jaa näkemyksiäni, ja että minulla olisi porttikielto useampaan seurakuntaan. Itse en ole tietoinen ainoastakaan porttikiellosta. Useimmat tuntemani ns. messiaaniset tai tässä "heprealaiset juuret" -liikkessä olevat ovat kanssani hengellisistä asioista pitkälti samaa mieltä. Myönnän sen, että näissä piireissä on koko kirjo opetusta kristinuskon ja juutalaisuuden välimaastossa.

Ryttylän seitsemännen päivän todistajat oli vitsi, joka lähti lapasesta. Moni huijari ryhtyi esiintymään seitsemännen päivän todistajana, vaikka kyseistä lahkoa edes ei ole olemassa. Se nauratti hetken.

Näkemykseni kolminaisuudesta tai kasteesta ei koskaan ole estänyt mitään yhteyttä niihin porukoihin, joissa olen käynyt.

Edellinen postaukseni nikotiinipusseista huomattiin. Kuulemma laitan huuleeni demonipusseja. Eivätkö lähes kaikki suuret saarnamiehet ole olleet tupakkamiehiä? Jos nyt ihminen voi lopettaa tupakoinnin vaihtamalla tämän hengenvaarallisen tuotteen huomattavasti terveellisempään nikotiinipussiin, niin eikö ole kaikin puolin vain hyvä asia, jos tällaista tuotetta mainostetaan? Itse olen kiitollinen siitä, että olen voinut lopettaa tupakoinnin ja nyt voin seuraavaksi pyrkiä eroon nikotiinipusseista, jos nyt jostain syystä kokisin sen tarpeelliseksi. Tyypillistä Suomi24 foorumin hihhuleille on, että vikoja ja syntejä etsitään toisista tikulla kaivellen. Siksi minulla on suuri ilo kertoa seuraava.

Olen alkoholisti ja sekakäyttäjä. Suurin osa vuosina 2016-2021 Kristitty.nettiin kirjoittamastani materiaalista on kirjoitettu vahvassa nousuhumalassa tai pilleritokkurassa. Useita kirjoituksia olen joutunut korjailemaan jälkikäteen. Useasti aamulla olen lukenut Suomi24-palstalla kirjoituksiani, joita en ole muistanut kirjoittaneeni. Poistin koko blogini, koska siellä on monta kirjoitusta, joita ei ole kirjoitettu raittiissa hengessä ja monta ajatusta, joita enää en allekirjoita. Esimerkkinä mainittakoon kirjoitus "Miksi käännyin kristitystä juutalaiseksi", joka on harhaanjohtava ei vähiten siksi, että koskaan en kääntynyt juutalaiseksi.

Nyt olen Korkeamman Voiman ansiosta raittiina. En vastaa tiedusteluihin siitä, mitä olen käyttänyt, kuinka paljon, miten olen raitistunut tai kuinka kauan olen ollut raittiina. Olen raittiina tänään, Jumalan armosta, ja rukoilen, että voin olla raittiina myös huomenna. Päivä kerrallaan on homman nimi. Alkoholismista kirjoitin tuohon kirjaseeni luvun yhdeksän, jossa käyn läpi Raamatun näkemystä alkoholista. Enemmän yhteiskunnallisista seikoista ja mitä asioille pitäisi tehdä kirjoitin tässä. Kirjoittelin keväällä muutamia runoja viinasta ja huumeista, vähän ahdasmielisestä uskonnollisuudestakin. Niissä on kirosanoja, jota pahoittelen syvästi.

Kaikki tämän uuden blogini kirjoitukset on kirjoitettu vesiselvänä ja seison kaikkien sanojeni takana. En palaa kaivelemaan vanhoja kirjoituksiani, poislukien muutama varmuuskopioista palautettu teksti, jotka olivat julkaisukelpoisia. Tarkoituksenani on kirjoittaa myöhemmin tarkka selostus omista sekoiluistani, sekä seikoista, jotka johtivat raitistumiseeni. Sanon tässä vain, että olen kiitollinen vaimolleni siitä, että hän lähti ajoissa hakemaan ammattiapua. Alkoholismista ei kukaan voi selvitä omin voimin, vaan päihderiippuvainen tarvitsee aina itseään korkeampaa voimaa. Minulla tuo voima on Aabrahamin, Iisakin, ja Jaakobin Jumala.

Joten Suomi24, tästä saitte lisää materiaalia, jolla käydä minun kimppuun, olkaapa hyvä! Pyydän kuitenkin anteeksi, jos olen jotakuta heikkoa loukannut, satuttanut, eksyttänyt tai solvannut tuolla palstalla tai muualla. Ja muistakaa, että Mooseksen laki on pyhä, vanhurskas, hyvä (Room. 7:12), täydellinen (Ps. 19:8) ja ikuinen (Ps. 119) Jumalan laki, joka on ohje meille jokaiselle vanhurskaaseen elämään. Jeesus itse opetti, että niitä kutsutaan suureksi, jotka noudattavat pienintäkin käskyä (Mt. 5:17-19). Kristityt eivät tätä näe, koska heillä on peite silmillä. Kirkko voi pahoin, koska Jumalan laki on hylätty. Raamattu lupaa, että niillä on suuri rauha, jotka rakastavat Tooraa (Ps. 119:165). Siitä rauhasta ei näy jälkeäkään Suomi24-foorumilla. Shalom, peace and love!

P.S. Pelin henki Suomi24 foorumilla näyttäisi edelleen olevan, että siteerataan tahallaan irti kontekstista, jotta näyttää mahdollisimman pahalta. Annan olla ja jätän sen törkylaarin kokonaan omaan arvoonsa.

P.P.S. Löydettyäni totuuden kolminaisuudesta, pohdin vakavasti kirjoitanko siitä. Olisi nimittäin trendikkäämpää olla trinitaari ja tykkäyksiä tulisi enemmän. Päätin kuitenkin olla rehellinen ja kertoa avoimesti, mitä uskon ja mitä olen löytänyt. Kristittyjä tämä luonnollisesti hiertää ja on syy, miksi minulla ei voi olla mitään seurakuntayhteyttä minkään kristillisen lahkon kanssa. Onneksi ns. messiaanisissa piireissä tämä ei ole mikään ongelma, vaikka kaikki sielläkään eivät ole unitaareja tai areiolaisia. Jehovan todistajaksi on syytelty usein ja se on täysin OK. Paljon enemmän minulla on yhteistä Jehovan todistajien kuin kristittyjen kanssa. Ja Jehovan todistajat ovat hienoja ihmisiä, kirjoitan heidän opistaan jatkossa enemmän, koska tietyistä kysymyksistä olen myös heidän kanssaan eri mieltä. Mutta heidän kanssaan voi sentään kiihkotta ja avoimesti yhdessä tutkia Raamattua, vaikka olisikin tiedossa, että on ratkaisevista kysymyksistä eri mieltä.

Kommentit

 1. Onnittelut raitistumisesta. T. Toinen Korkeamman Voiman avulla raitistunut

  VastaaPoista
 2. Kerro löytämästäsi shamuelin-porukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samuel Kohen opettaa, että pakanan tulee kääntyä juutalaiseksi, jos haluaa noudattaa Raamatun sanaa ja elää lähellä Jumalaa. Juutalaisuuden ydin on, että noudattaa käskyjä, nauttii elämästä eikä murehdi tuonpuoleisesta. Kuoltuamme päädymme kaikki Sheoliin - taivas joko on tai ei ole lopullinen määränpää. Jeesus on hyvä tyyppi, saattaa olla Messias tai sitten ei, mutta kuka on ja kuka ei ole Messias ei ole keskeistä. Syntien sovittaja Jeesus ei ole. Uusi testamentti ei ole Raamattu. Koheni liike Israelissa toteuttaa uhraamalla paraikaa Raamatun profetioita. Siionismi on ruma sana. Ortodoksijuutalaisuus on pimeyttä, samoin kabbala. Messiaaniset ovat kristittyjä, jotka käyttävät kipaa.

   Tässä mahdollisimman rehellinen ja tiivis arvio. Koska itse uskon, että Jeesus on Vapahtaja, syntiemme sovittaja, ja Uusi testamentti on Jumalan sanaa, en käy enää tässä porukassa, en ole käynyt pitkään aikaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit