9.5 teesiä

 

9.5 teesiä kirkon pelastamiseksi

1. Raamattu ei tunne kirkkoa

2. Raamattu ei tunne pappeja ja piispoja

3. Uusi liitto solmitaan Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa

4. Uudessa liitossa Mooseksen laki kirjoitetaan heidän sydämiinsä

5. Jeesus, opetuslapset, apostolit ja Paavali olivat kaikki juutalaisia, eikä Raamattu tunne kristinuskoa

6. Jeesus ei kumonnut Mooseksen lakia

7. Jeesus opetti pitämään pienimmänkin lain käskyn

8. Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittä sapatinpäivä

9. Missään kohtaa Uutta testamenttia ei meille anneta lupaa rikkoa kymmentä käskyä

9.5 Jeesus ei julistanut kaikkia saastaisia eläimiä puhtaiksi

1. Sana "kirkko" esiintyy Raamatussa tasan nolla kertaa. Toki Uudessa testamentissa puhutaan seurakunnasta, kreikaksi ekklesia, mutta sellaista instituutiota kuin kirkko, jonka väitetään olevan uusi Israel, ei Raamattu tunne. Mooses, profeetat ja Jeesus itse, eivät puhuneet sanaakaan kirkosta. Jumalalla on vain yksi oma kansa, Israel, yksi pyhä perhe, johon pakanat voidaan Jumalan armosta oksastaa (Room. 11 ja Ef. 2:11-22).

2. Mooseksen laissa on yksityiskohtaisia käskyjä papeille, Aaronin pojille ja leeviläisille, joiden vastuulla olivat kaikki uhritoimitukset, sekä lain opettaminen kansalle. Uudessa testamentissa puhutaan seurakunnan paimenista ja kaitsijoista kyllä, mutta missään kohtaa Raamattua ei seurakunnan vanhinta kutsuta papiksi, Vanhasta testamentista lainatulla termillä. Yhtä vähän Raamattu puhuu piispoista, kardinaaleista tai paaveista, joten koko pappisinstituutio on vailla mitään raamatullista pohjaa.

3. Jer 31:31-34 mukaan uusi liitto solmitaan Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa. Raamattu ei missään kohtaa puhu pakanoiden kanssa solmittavasta liitosta.

4. Jer. 31:33 mukaan uudessa liitossa Toora, eli Mooseksen laki, kirjoitetaan heidän, eli Israelin heimon ja Juudan heimon sydämiin. Tämä tarkoittaa, että Raamattu ei tunne pakanoiden kanssa solmittavaa liittoa, jossa olisi voimassa jokin toinen laki. Mooseksen laki on edelleen voimassa uudessa liitossa ja se peräti kirjoitetaan kaikkien niiden sydämiin, jotka ovat uudessa liitossa.

5. Koko Raamattu on kannesta kanteen juutalaisten kirjoittama teos. Kirkossa helposti unohtuu, että Jeesus ja opetuslapset, apostolit ja Paavali, olivat kaikki juutalaisia, jotka edelleen harjoittivat juutalaista uskontoa. Profeetat eivät tienneet sanaakaan mistään uudesta uskonnosta, kristinuskosta, joka aikojen lopulla korvaisi juutalaisen uskonnon. Jos seuraamme Raamatun opetusta, ei ole mikään ihme, jos meitä jotkut haukkuvat judaisteiksi.

6. Mt. 5:17 Jeesus sanoo, että hän ei tullut kumoamaan Mooseksen lakia. Jatkuvasti esitetään vastoin Jeesuksen omia sangen selviä sanoja, että uudessa liitossa laki olisi kumottu, tai että se koskisi pelkästään juutalaisia, tai että se syystä tai toisesta ei koskisi meitä. Mt. 5:18 Jeesus sanoo, että kunnes taivas ja maa katoavat, laista ei katoa pieninkään piirto. 

7. Jotta kukaan ei voisi saivarrella, Jeesus itse opettaa, että niitä kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi, jotka noudattavat pienintäkin Mooseksen lain käskyä (Mt. 5:19). Täten ei ole mitään perustetta sellaiselle väitteelle, jota kirkossa usein kuulee, että armon alla olisimme vapaat lain orjuudesta, että Jeesus olisi täyttänyt lain meidän puolestamme, että nyt olisimme vapaat tämän tai tuon käskyn taakasta. Ei, vaan niitä kutsutaan suureksi, jotka noudattavat pienintäkin käskyä.

8. 2. Moos. 20:8 meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, joka on kymmenestä käskystä neljäs käsky. Kymmenen käskyä on Jumalan omalla sormella kiveen kirjoitettu laki, jota säilytettiin arkissa kaikkeinpyhimmässä. Kymmenen käskyä on Jumalan ikuinen laki, joka koskee kaikkia kansoja, eikä tästä ole mitään epäselvyyttä kirkossakaan. Silti esitetään, että sapatti olisi vain juutalaisille, tai että se jostakin syystä ei koskisi meitä uudessa liitossa.

9. Uudessa testamentissa ei kumota kymmentä käskyä, ei kumota sapattikäskyä missään kohtaa, kuten ei mitään muutakaan Mooseksen lain käskyä. Koko Mooseksen laki on pyhä, vanhurskas, hyvä (Room. 7:12), täydellinen (Ps. 19:8) ja ikuinen (Ps. 119) laki meidän parhaaksemme. Paavali sanoo suoraan, että me emme mitätöi lakia, vaan me vahvistamme sen (Room. 3:31). Täten ei ole Uuden testamentin perusteella mitään syytä esittää sitä usein toistuvaa väitettä, että uudessa liitossa Mooseksen laki, sapatti mukaan lukien, ei koskisi meitä. Jesajan mukaan lopun aikoinan kaikki kansat viettävät sapattia (Jes. 66:23).

9.5 Raamatun käännöksissä jakeessa Mk. 7:19 Raamatun kääntäjät ovat useimmissa käännöksissä lisänneet pyhään tekstiin sanat, joita ei esiinny alkukielessä "näin hän sanoi kaikki ruuat puhtaiksi". Jeesus ei koskaan sanonut mitään tällaista. Hän itse opetti, että ei tullut kumoamaan lakia (Mt. 5:17) ja moitti fariseuksia juuri siitä, että nämä kumosivat perinnäissäännöllään Jumalan käskyn (Mk. 7:9). Jesaja profetoi, että lopun aikoina Jumala tekee lopun niistä, jotka syövät sianlihaa, hiiriä ja muuta saastaista (Jes. 66:17). Jumalan pyhät täten eivät syö mitään saastaista.

"Sen papit tekevät väkivaltaa minun lailleni ja häpäisevät sitä, mikä on minulle pyhitetty, eivät tee erotusta pyhän ja epäpyhän välillä, eivät tee tiettäväksi, mikä on saastaista, mikä puhdasta, ja sulkevat silmänsä minun sapateiltani, niin että minä tulen häväistyksi heidän keskellänsä." (Hes. 22:26)


Kommentit

  1. Markku: Erinomaista, tärkeää ja täysin raamatullista! Juuri näin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit