Sanotaanko Raamatussa 365 kertaa "älä pelkää"?


"Mutta nyt, näin sanoo Herra, joka loi sinut, Jaakob, joka valmisti sinut, Israel: Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun." (Jes. 43:1)

Kristityillä on paljon myyttejä, hyviä tarinoita, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta. Koska tarina kuulostaa hyvältä, sitä jaetaan, eikä useimpia kiinnosta, onko se totta vai tarua. Yksi tällainen myytti kertoo, että DNA:ssa olisi rikkisilta 10-5-6-5 emäsparin välein, eli siis Jumalan nimen heprean lukuarvot jokaisessa ihmisen solussa - Jumalan allekirjoitus! DNA:ssa ei kuitenkaan ole ainuttakaan rikkiatomia, eikä täten mitään rikkisiltaa, vielä vähemmän mitään 10-5-6-5 jaksoa.

Netissä esiintyy muutama eri versio tarinasta, jossa insinöörien suunnittelema tietokone laski päiviä taaksepäin ja huomasi, että laskuista puuttui päivä, jolloin aurinko seisoi paikallaan. Tietenkään ei ole mahdollista ohjelmoida tietokonetta laskemaan mitään päiviä tuhansia vuosia taaksepäin.

Tarina sotilaasta, joka ajoi autolla, jossa ei ollut moottoria leviää netissä, eikä tarinaa voi mistään varmentaa. Tarinassa ei mainita ketään nimeltä, eikä kerrota edes missä maassa tämä ihme tapahtui.

Pride-kuukauden aikana jaetaan kuvaa alkuperäisestä Jumalan sateenkaaresta, jossa on seitsemän väriä, sateenkaariväestön lipussa on kuitenkin saatanalliset kuusi väriä. Tietenkään sateenkaaressa ei ole seitsemän tai kuusi väriä, vaan sateenkaari on spektri, jonka voi jakaa niin moneen diskreettiin väriin kuin vain haluaa.

Nyt tarkastelen myyttiä, jonka mukaan Raamatussa lukee 365 kertaa "älä pelkää", siis yksi jae jokaista vuoden päivää kohden. Google-haku paljastaa, että tämä myytti on todella suosittu.

Päätin siis selvittää, montako kertaa Raamatussa sanotaan "älä pelkää". En huomio jakeita, joissa käsketään olla rohkeita, tai että arkana ei saa pälyillä, vaan keskityn yksin ilmaisuun "älä pelkää".

Raamattuhaku paljastaa, että "älä pelkää" esiintyy 33/38 tekstissä 63 kertaa, 51 kertaa Vanhassa testamentissa ja 12 kertaa Uudessa testamentissa. Onko mahdollista, että sama asia on sanottu toisin sanoin 302 kertaa? Jo tässä vaiheessa näyttää täysin selvältä, että Raamatussa ei sanota lähellekään 365 kertaa, että älä pelkää.

"Älkää peljätkö" löytyy 33/38 tekstistä 35 kertaa, yhteensä siis 98 kertaa sanotaan Raamatussa, että älkää pelätkö. Monellako muulla tavalla saman asian voi ilmaista? Päätän lyhyen tutkimukseni tähän ja totean, että Raamatussa ei sanota lähellekään 365 kertaa, että älä pelkää.

Kuitenkin 98 kertaa on usein. Raamatun selvä käsky on, että älkää pelätkö. Jumala ei halua, että me pelkäisimme. Ilmestyskirjassa pelkurit ovat listan kärjessä saastaisten ja murhaajien joukossa (Ilm. 21:8). Johanneksen mukaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon (1. Joh. 4:18). Nämä jakeet eivät lohduta pelkureita, mutta Raamatusta löytyy jakeita, joissa meitä lohdutetaan, joissa Jumala kärsivällisesti vakuuttaa meille, että mitään pelättävää ei ole.

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat." (Ps. 23:4)

Kuolemaa ei tarvitse pelätä, kun on nimi elämän kirjassa. Jumala ei kiusaa ketään. Jos päästämme synnin elämäämme, joudumme kärsimään. Mitään helppoa elämää meille ei luvata. Maailma tulee vihaamaan meitä. Joudumme kohtaamaan epäonnistumisia, menetyksiä, kärsimystä ja monenlaista vaivaa. Kaikissa näissä Jumala lohduttaa meitä.

"Minä etsin Herraa, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikista peloistani. Monet ahdistukset kohtaavat vanhurskasta, mutta Herra pelastaa hänet niistä kaikista." (Ps. 34:5,20)

Kun on ottanut vastaan Jeesuksen ja Pyhä Henki asuu meissä, ei meidän tarvitse pelätä henkivaltoja. Saatana pakenee luotamme, kun yllämme on koko Jumalan sota-asu (Ef. 6:13).

Meidän ei tarvitse pelätä mitään. Ei 365 kertaa, vaan 98 kertaa Jumala sanoo meille - älkää peljätkö. Älä siis pelkää. Luota Jumalaan.

Kommentit

Suositut tekstit