Raamattu tutuksi

Luis de Morales. Kristus kantaa ristiä Neitsyen ja Pyhän Johanneksen kanssa. Baselin taidemuseo. noin 1570

Raamattu sanoo, että kaikki ihmiset ovat syntisiä (Room. 3:23). Jumala kuitenkin lupaa siirtää syntimme niin kauaksi meistä kuin itä on lännestä (Ps. 103:12). Miten hän tekee sen?

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh. 3:16)

Jumala lähetti Poikansa Jeesuksen maan päälle. Jeesus eli synnittömän elämän ja julisti ilosanomaa Jumalan valtakunnasta. Jeesus paransi sairaita ja valitsi kaksitoista opetuslastaan viemään sanoman maan ääriin asti. Jeesus kuoli ristillä meidän rikkomustemme tähden ja kantoi meidän sairautemme (Jes. 53). Ylösnousemuksellaan Jeesus kukisti kuoleman ja uskomalla häneen me voimme elää ikuisesti.

Raamattu lupaa:

"Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut" (Room. 10:9)

Tässä on kaikki, mitä tarvitaan pelastukseen. Sinun tarvitsee vain julistaa suullasi, että Jeesus on Herra, ja uskoa sydämessäsi, että Jumala on hänet herättänyt kuolleista. Tässä on koko kristinuskon ydinsanoma tiivistettynä.

Kristityn velvollisuus on tuntea koko Raamattu. Emme voi tietää mitä tarkoittaa, että Jeesus on Messias, jos emme tunne Vanhaa testamenttia. Lue Matteuksen evankeliumi, jonka jälkeen lue koko Uusi testamentti, jonka jälkeen lue koko Raamattu kannesta kanteen. Jos Raamattua lukee neljä lukua päivässä, koko Raamattu on luettu vuodessa. Raamatussa Jumala puhuu meille. Raamattu lupaa ilon, levon ja rauhan jokaiselle, joka koko sydämestään rakastuu Jumalan pyhään sanaan (Ps. 119).

Jos olet tullut uskoon ja haluat antaa elämäsi Jeesukselle, voit rukoilla vain "Pyhä Jumala, tunnustan syntini sinun edessäsi. Ole minulle armollinen. Herra Jeesus, tahdon seurata sinua ja luovuttaa koko elämäni sinulle." Seuraavaksi kannattaa hakeutua uskovien yhteyteen seurakuntaan. Eri kirkkokuntia on Suomessa useita. Rukoile, että hän ohjaisi sinua raittiiseen ja mukavaan seurakuntaan, jossa Jumalan Sana on kirkkaana esillä.

Raamatun tutkimisessa pääset alkuun lataamalla YouVersion -sovelluksen, josta voit lukea Raamattua usealla eri kielellä. Suomenkielisiä käännöksi on sovelluksessa useita, jotka ovat kaikki Jumalan sanaa. Sovelluksella voit seurata monia eri lukuohjelmia, alleviivata jakeita, tallentaa kirjanmerkkejä ja jakaa jakeita eri somealustoille.

Lataa YouVersion Androidille tästä:  https://app.bible.com/app-android 

Lataa YouVersion iPhonelle tästä:  https://app.bible.com/app-ios

Jos haluat kovakantisen Raamatun, niitä on saatavilla jokaisessa kirjakaupassa. Kirpputoreilta löytyy vähän käytettyjä Raamattuja hyvässä kunnossa paljon. Voit myös lukea Raamattua selaimessa osoitteessa Raamattu.fi.

Voit kysyä Raamatusta mitä tahansa lähettämällä viestiä osoitteeseen vastauksia@sapatti.fi.

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia ja saat ohjeita uskosi alkutaipaleelle tästä:

Got questions? (suomeksi)

TuleUskoon.fi

Uskon alkeisiin moni on saanut apua Alfa-kursseista, joita järjestetään jokaisella paikkakunnalla:

Alfasuomi.fi

Mikäli kaipaat rukousta, liity tähän 247 rukous -ryhmään Telegrammissa:

https://t.me/rukous

Facebookista löytyy ryhmiä uskoville, haulla löytyy lisää:

Uskovaiset miehet

Raamattu ja teologia (ei heikkohermoisille)

Turvasatama Jeesuksessa

" Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. " (Mt. 7:7)

Jumala sinua siunatkoon, lue Raamattua ahkerasti!

Kommentit

Suositut tekstit